Serving The Planet

[NL] Mijn Hackintosh MacOSX86

Introductie

Op basis van mijn eerdere artikel: “MacOSX draaien op een PC” ga ik nu daadwerkelijk ook een PC bouwen.

 

Helaas zit ik momenteel krap bij kas door diverse investeringen. Dat geeft me meer tijd om bepaalde overwegingen te maken.

 

Nieuw of tweedehands?

 

Ik ben er nog niet helemaal overuit of ik nieuw ga kopen of tweedehands iets samenstel.

 

Mijn systeem – vooronderzoek

 

Tuurlijk zou ik graag het meest ‘brute’ systeem willen hebben, maar gezien mijn besteedbare budget zit een Intel Core Duo 2 er voorlopig niet in. En dat is doelstelling ook niet.

 

Oorspronkelijk zou ik gaan voor een PowerMac G400/512MB, waar ik eerder een Mac Mini 1.42/1GB gehad heb. Deze laatste heeft CPU XBench score van ongeveer 50. Voor mijn doeleinden zou een G400 echter ook al voldoende zijn dus heb een CPU nodig die daar tussen ligt.

 

Beste prijs/prestatie setup met consistente resultaten:

 

  • In-Win V564 Micro-ATX minitower

 

  • Asus P5LD2-VM SE v2.0 (stabiel)
   Asrock Conroe945G-DVI (overclockboard, dual monitor, Vista compatible)
   Gigabyte 945GZM-S2

 

  • Intel Celeron D 347 3.06GHz 512KB cache

 

  • 1GB DDR2 RAM geheugen

 

  • oude 80GB Maxtor HD

 

  • Pioneer DVR-111 burner

 

  • Ati Remote Control

 

 

Totaalprijs inclusief behuizing komt op 200 euro. Zodra ik meer besteedbaar inkomen heb upgrade ik de harddisk met een 500GB Seagate HD SATA II, Intel E6400 Core 2 Duo 2.13GHz, upgrade naar 2GB RAM, en 2x 19″ breedbeeld TFT kopen voor dual monitor. Waarmee die sneller & breder inzetbaar is dan een iMac 24″ …

About Earnie Rhyker

tech pioneer | intellectual BadAss | ethical lifehacker | WordPress Developer & Polyglot | information activist | blogger | added value services provider | multimedia enthusiast | senior linux server administrator | geek | bitcoin investor | laptop entrepreneur | open source contributor | hackintosh fanatic | charity donator | accredited top MLM networker & internet marketer 2014-2016 @ BFH

View All Posts

Communities I have been 'hanging out' regularly over the past two decades. 

Note: links go to my profile on those respective sites. Connect with me if you like.

 

Earn With Earnie
error: Content is DCMA protected !!