Serving The Planet

[NL] EKPC verbeterpunten dienstverlening & ICTWaarborg 2014 Keurmerk

Door diverse omstandigheden, vallen andere computerhulp collega’s om, maar heeft EKPC door veel harde lessen door de jaren heen kunnen blijven voortbestaan. De kwaliteit van de dienstverlening heeft — volgens mij — nooit ter discussie gestaan? Luister voor de updates:

EKPC verbeterpunten dienstverlening

Waar wel enorme verbeteringen gemaakt kunnen worden zijn de volgende punten.

EKPC verbeterpunt #1: telefonische & ‘app’ bereikbaarheid

De uitdaging wanneer je naast ICT dienstverlener nationaal, ook zelf ‘diehard’gebruiker bent en internationaal dienstverlener (via DigitalNomad.Pro), dat je niet altijd meeloopt met wat ‘normaal’ is in Nederland; maar gemiddeld 2-3 jaar voorloopt.

Ik kan het me nog herinneren toen ik wel een smartphone had, en in London woonde, en voor het eerst in aanraking kwam met WhatsApp, toen nog niemand in Nederland daar ooit van gehoord had. Eenzelfde kan voor smartphones gezegd worden in algemeen. De afgelopen twee jaar heb ik bijvoorbeeld zonder smartphone geleefd, omdat ik alles alweer deed via FaceBook, VOIP, enz. Dat is niet altijd in goede toonaarde ontvangen.

Een veel gehoorde klacht van mijn Nederlandse klanten is dat ze me niet konden ‘appen’ , of gewoon even bellen wanneer ik onderweg was. Per 9 juni 2014 heb ik weer een mobiele telefoon! En dus kan er naast WhatsApp, Telegram, ook weer gebeld worden wanneer ik onderweg ben (op: 06-34173541).

EKPC verbeterpunt #2: Punctionaliteit

Is dat uberhaupt wel een woord? Naast dat ik een slecht besef heb van tijd (1 van de grote nadelen van ADHD, waar bovengemiddelde creativiteit een duidelijk voordeel is), is klanttevredenheid ook een uitdaging qua tijdsplanning.

Verzetten van afspraken

Ik ga over het algemeen namelijk niet weg bij een klant, of verlaat een computer mijn werkplaats niet, totdat alles naar tevredenheid is opgelost. En zoals ik wel vaker communiceer naar klanten, betekent dat ik even doe alsof of het “mijn computer” is. Dat betekent dat niet alleen het probleem of problemen opgelost worden, maar ook de oorzaak. Daar onderscheid ik me echt van concullega’s! Maar is het ook boosdoener nummer 1 in de nakoming van tijdsplanning. Op de opmerking die ik dan weleens kreeg “Bel dan even!”. Tja, dan kon voorheen niet; had simpelweg niet de beschikking over een telefoon of WiFi bereik voor bellen via VOIP. Maar de oorzaak van dat probleem is dus opgelost; heb tenslotte weer een telefoon!

Digitale agenda

Tevens is het door de jaren heen steeds drukker geworden. Ook daarvoor maak ik nu gebruik van een digitale agenda. Ik maak dus geen afspraken meer ‘even tussendoor’, maar alleen op basis van de agenda. Tevens reserveer ik voldoende tijd voor reistijd.

EKPC verbeterpunt #3: Algemene Voorwaarden

EKPC is een bedrijf, en dus vallen we onder het Nederlands recht hier omtrend. Ik zag dus geen noodzaak voor losse algemene voorwaarden, omdat we voorheen ook werkten met 100% tevredenheidsgarantie. Maar is nu — vanuit de praktijk — gebleken, dat ook wanneer ik mijn uiterste best doe, ik simpelweg niet iedereen tevreden kan houden. Dat ligt ik in ‘t volgende punt even nader toe.

You might also like:   [NL] Wat als je plan A faalt?

Meerwaarde keurmerk?

Uiteindelijk zegt ieder keurmerk niet heel veel over de kwaliteit van de opgeleverde dienstverlening. Echter uit navraag bij klanten blijkt er liever ‘geshopped’ wordt bij een webshop met keurmerk, dan zonder keurmerk. Eenzelfde kan dus gezegd worden over dienstverlening.

ICTWaarborg Certificeringstraject

In de periode 01-09-2010 tot 31-12-2012, droeg EKPC al eerder het ICTwaarborg keurmerk. Op 1 december 2012 toen besloten dit niet te verlengen. Je kan daar hier meer over lezen.

Gelukkig heeft ICTwaarborg dit mogelijk zelf ook ingezien, en is het certificeringstraject aangescherpt, maar ook de presentatie en vindbaarheid naar de buitenwereld. Wat betekent dat dit keurmerk een duidelijk meerwaarde heeft! En EKPC op dit moment opnieuw het traject doorloopt.

ICTWaarborg voordelen

Je kan ze hier raadplegen: https://www.ictwaarborg.nl/vind-een-deelnemer/ekpc/

Belangrijkste zijn toch wel (welke naadloos aansluiten op de nieuwe EKPC verbeterpunten): betrouwbaarheid en “afspraak is afspraak”.

Andere verbeterpunten gedurende de maand Juni

  • Kleine verhoging voor computerhulp aan huis tarieven om betere dienstverlening te kunnen garanderen (een verhoging die je terug verdient door een EKPC abonnement af te sluiten).
  • Nu ook betaling mogelijk via EKPC met Mr. Cash (Belgie), SoFort (o.a. Duitsland), opnieuw PayPal, naast ookal Bitcoin.
  • Klachten procedure duidelijker omschreven (ik dacht dat iedereen er wel van wist; nu is ‘t eenduidig)
  • Telefonische ‘openingsuren’ voor het maken van een afspraak duidelijker vermeldt
  • Zowel op EKPC als GratisComputerAPK pagina, livechat mogelijkheid.
  • En natuurlijk … de EKPC kortings actie

Conclusie

Zo hoop ik de knelpunten uit het verleden te hebben weggenomen.

En gaan we weer verder met wat we altijd al deden: computeruitdagingen verhelpen!

About Earnie Rhyker

tech pioneer | intellectual BadAss | ethical lifehacker | WordPress Developer & Polyglot | information activist | blogger | added value services provider | multimedia enthusiast | senior linux server administrator | geek | bitcoin investor | laptop entrepreneur | open source contributor | hackintosh fanatic | charity donator | accredited top MLM networker & internet marketer 2014-2016 @ BFH

View All Posts

Communities I have been 'hanging out' regularly over the past two decades. 

Note: links go to my profile on those respective sites. Connect with me if you like.

 

Earn With Earnie
error: Content is DCMA protected !!