Serving The Planet

[NL] Passief Geld Verdienen met Bitcoin? Stappenplan voor 100% Crypto Currency Ponzi / Piramide Oplichting

[:nl]

Inleiding

Zo! Het is vandaag 24 november 2016. En wil graag met terugwerkende kracht iets met je delen op mijn blog, want het virtuele kwartje valt nogsteeds niet bij deze en gene. Dus bij deze hieronder de copy/paste van een berichtje wat ik oorspronkelijke deelde op mijn tijdlijn op 7 september 2016. Opmerking: dit keer met iets meer opmaak om de leesbaarheid te verhogen. Zo begon ik het facebook bericht: “*zucht* gaan we weer.”

Passief Geld Verdienen met Bitcoin ?

Wanneer je passief geld wilt verdienen online met #bitcoin (of welke ‘cryptocurrency’ coin dan ook)? Haal je dan je brood bij de slager en je vlees bij de bakker? Ga ik nu weer ‘brallen’ over dat ik Bitcoin expert ben? Helemaal niet. En heb ik ook nooit beweerd.

Laten we het zo formuleren: ik weet er (nogsteeds) genoeg van, om er geld mee te verdienen i.p.v. te verliezen. Hoe het digitale muntje exact werkt? Daar wordt door de knapste koppen op planeet aarde aan gewerkt en miljarden in geïnvesteerd. En nu de waarde weer in de lift zit (momenteel zo’n €550 / $600+ per BiTCoin)? Heeft jan en alleman er opeens ook weer meer interesse in dan de afgelopen maanden.

Waar ik dus wél expert in ben is b.v. al ruim 20 jaar website development. Dus wanneer iemand mij opportuniteit XYZ wilt aansmeren? Dan zet ik mijn nerd bril op en kan ik binnen 5 minuten vertellen wat de slagingskans is. “Maar Earnie, ik verdien er geld mee”. Ja, das fijn welke garanties geeft mij dat?! Binnen het jaar valt het om. En gaat men er met je geld vandoor. Of misschien dat jij op winst zal staan, maar iedereen die je mee trok in het concept kansarm(er) is geworden. En waarom zal jij op winst staan? Omdat je direct uitbetaling krijgt in affiliate commissie op whatever een nieuwe persoon inlegt.

Wat nu zo triest is, dat de grote netwerkers met een heel andere bril naar opportuniteit XYZ aan kijken. Zij weten ook wel, dat de meeste mensen direct resultaat willen zien, en wanneer dat niet gebeurd dat nieuwe leden binnen 30-90 dagen stoppen. Dat wordt attritie genoemd, of ook wel gebrek aan retentie. Waarmee passief inkomen op basis van abonnementsvormen op de tocht komt te staan. Dus wanneer dat een feit is? En iets over 1 jaar niet meer bestaat? Boeiuh. Dan is de klant van dat bedrijf toch al lang gestopt. En werken voor je geld? Of relatie marketing op basis van een kwalitatieve waarde propositie van een dienst of product? Zoals dat vroeger ging met zaken doen? Nee dat is zo 20e eeuw …

Maar even heel concreet. De technische en bedrijfskundige kant van het verhaal. In een stappen plan hoe je je eigen lucratieve bitcoin scam opzet of kunt herkennen …

 1. Je koopt voor €149,- eenmalig een HYIP script:
  http://www.goldcoders.com/?page=hyipscriptpro_features
  … waar veel al die sites op draaien (incl. alles met ‘crypto coins invest’). 
 2. standaard interface is nogal pauper (Want tja het script bestaat tenslotte al sinds 2007), dus koop je een supergave template erbij op bijvoorbeeeld:
  http://www.ihyiptemplates.com/hyip-templates voor eenmalig €170,- maar als je goed zoekt (met Google) kan je zo ook al vinden voor €35. Tja je bent wel Nederlander natuurlijk
 3. die je installeert op een dedicated hosting account van €20-45 per maand (kan gewoon bij GoDaddy/TransIP of wat je favoriete hoster dan ook is. Of je laat het doen door iemand uit India die je op http://www.fiverr.com inhuurt voor paar euro.
 4. vervolgens moet je doen laten lijken of de site al heel lang bestaat, dus koop je een domeinnaam die al eerder een site gehost heeft op https://www.expireddomains.net en koppel je die aan de hosting account
 5. 256-bit Bank level security klinkt ook wel vet en betrouwbaar. Ook wel een SSL certificaat genoemd. Kost €9 per jaar: https://www.sslcertificaten.nl/
 6. maar omdat je intenties niet erg puur zijn, en je in feite een 100% ponzi / piramidespel opzet (die wiskundig onhoudbaar zijn omdat de inleg van mensen van ‘leden’ uit die van nieuwe ‘leden’ betaald wordt), moet je ‘iets’ hebben dat wanneer je er vandoor rent met het geld van iedereen je volledig ontraceer bent. Dat kan al voor een paar tientjes, maar om wederom te doen lijken dat het gaat om een bedrijf wat een heel lang bestaat — want tja je leden zijn ook niet achterlijk (uhm … jawel) — koop je een ‘off the shelf limited’ die al 8 jaar oud is. Kan ook gewoon weer via Internet: http://www.completeformations.co.uk/company-shop/buy-ready-made-companies.html of nee laten we het doen bij http://www.cfsformations.com/shelf-companies.php?ch=Y “Energy Everyone Ltd” vind ik wel gaaf klinken zodat het lijkt alsof je coins in mining apparatuur geinvesteerd wordt en je al sinds 2009 bestaat. Klinkt het al bekend?
 7. niet op je eigen woonadres registreren natuurlijk. En wil je al helemaal niet gebeld worden, maar straalt dat wel betrouwbaarheid uit wanneer je +44 (Engels) nummer bij je Engelse BV (Ltd) hebt staan. Dus koop een zgn. Virtual Office incl. postadres en Personal Assistent. Bij b.v. https://www.companyaddress.co.uk/virtual-office/ … kost: €25-50 per maand.
 8. Dan is het nog niet helemaal waterdicht. Dus huur je eenmalig een accountant in die je volledig ontraceerbaar maakt via Dubia, Cyrprus, British Virgin Island, of ander belastingparadijs. Hoe dat precies werkt? Don’t ask me; ik ben een nerd. Weet alleen dat ik zelf zo’n constructie gehad heb in 2007 vanwege de legale manieren om minder belasting te betalen in Nederland.
 9. we hebben nu een adres! Dat bekent dat we in aanmerking komen voor uitgebreide validatie en ‘groene adres’ balk. Dat kan wederom bij SSLcertificaten, maar laten we als voorbeeld eens https://nl.godaddy.com/web-security/ssl-certificate gebruiken, waar je misschien ook hosting geregeld hebt. We nemen de hoogste, dus die van Symantec. Een bedrijf wat iedereen wel kent van de gelijknamige virusscanner. Kost: €800 per jaar. Hiermee zijn alle geld transacties tussen gebruiker en website verzekerd tot een waarde van 1,75 miljoen … euro. Niet Bitcoins (of welke vorm van digitale valute dan ook)
 10. En ookal heeft GoDaddy de mogelijkheid om de privacy van een domein te waarborgen, is dat nergens voor nodig, want alles is tot dusver al waterdicht. En ‘traceerbaar’ wanneer je niet verder kijkt dan je neus lang is, omdat je simpelweg nog niet geleerd hebt van de fouten die anderen voor jou al wel gemaakt hebben. En iedere keer opnieuw maken, omdat dit stappenplan totaal niet begrijpen.
 11. Natuurlijk gaan we voor maximaal oplichtingspotentieel. Dus dan ook nog maar even https://www.mcafeesecure.com en https://www.sitelock.com installeren voor ca. €100-250 per maand. Die niets zeggen over wat er aangeboden wordt, maar puur gaat over de bits & bytes op de site.
 12. vervolgens copy/paste je wat content van andere sites over bitcoin, voegt wat youtube filmpjes toe. En je kan live!
You might also like:   [NL] Ultra Light digital nomad travel in Europe with Rynair, Wizz Air, etc.

Kosten voor Bitcoin oplichting op een rij

Eenmalige kostenpost: paar duizend euro
Wederkende kosten: ca. €200-500 per maand
Tijd nodig tussen idee & realisatie: max. 1 week
Inkomsten potentieel : paar miljoen euro
Exit point: wanneer daling waarneembaar is in Alexa.
Exit smoes: niet echt nodig, zie algemene voorwaarden :) 

Iemand vroeg mij gister op Skype waarom ik me niet bezig hou met schrijven over scams en internet oplichting. Welnu, dan kom je een negatieve spiraal terecht waar je je niet in wilt bevinden. Het zal niet de eerste keer zijn, dat ik in mijn ‘missie’ om anderen te behoeden voor mijn fouten — door er over te gaan bloggen — ik ‘vreemde’ brieven en telefoontjes krijg met doodsbedreigingen. Want mijn bedrijven zijn wel traceerbaar, omdat dat verplicht is bij de Nederlandse wet, en omdat ik niets te verbergen heb en WAARDE lever.

Online misdaad? Loont helaas. De kans dat je de bak in gaat wanneer je mijn stappen plan volgt? Is 0 (NUL). En er is enorme vraag naar ‘makkelijk’ geld verdienen; waar criminelen massaal op inspelen, want eindgebruikers zijn over het algemeen goed van vertrouwen. Daar hier nog een voorbeeld van: want vervolgens heb je ‘sukkeltjes’ die mijn plan voorleggen aan een eigenaar van zo’n site, om ‘kritische’ vragen te stellen. Wat denk je nou? Dat je ooit eerlijk antwoord gaat krijgen van een oneerlijk iemand? Dream on! Be SMARTER! Begin er gewoon niet aan.

bitcoin-cryptocurrency-blockchain

We gaan nog even verder ;) Ben nu toch bezig met schrijven en mijn tijd te verspillen aan mensen die niet willen luisteren (ook niet na dit roelaas). Laten we lid worden van een site die e-learning pakketten aanbiedt. En je voor de waarde van deze pakketten ook nog tokens krijgt, om een coin te minen die niet bestaat. Waar zogenaamd een accountant voor nodig is om de blockchain ‘boekhouding’ te checken. Klinkt aannemelijk … in de real-life wereld. Met een coin die alleen maar kan stijgen, en de waarde ervan bepaald wordt op basis van … tja waarvan eigenlijk? Dat is niet hoe crypto currency werkt en opgezet is. Maar ook dat zou je kunnen weten door uurtje youtube filmpjes te kijken, en blijkbaar niet aan bod kwam in dat elearning pakket van 9000 euro?

Vervolgens zijn er bedrijven die anno 2016 alweer geleerd hebben van andere ‘aanbieders’. Want een coin moet wel publiekelijk verhandelbaar zijn natuurlijk. Dus copieren ze een bestaande coin incl. hun blockchain en kopen een coin exchange script. Dat kost ca. €1000. Iedere puber kan dat. Maarja pubers weten ook wel wat Bitcoin is. De oudere generatie (30 jaar en ouder) snapt er de ballen van … althans dat blijkt tot dusver. Vervolgens knal je daar een binair compensatie plan omheen, waarbij iedereen in MLM weet dat een slechte compensatie plan is, omdat je ‘benen’ moet balanceren om daadwerkelijk betaald te krijgen. Maar het creert wederom een illusie dat je heeeeeel veel centjes kunt verdienen. Er zijn wel goede binaire compensatie plannen, maar dan moet je weer weten waar je op moet letten.

You might also like:   [NL] Wat als je plan A faalt?

Zo! Heb 2,5 uur van mijn leven verspilt. Ga ik nu weer verder met waar ik wel over te spreken ben. B.v. https://blog.rhyker2u.com/recommends/btcjam … wat een peer-to-peer bitcoin crowd funding & lending platform is waar je 5-20% passief kunt verdienen door te investeren in anderen. Zo sluit ik zelf binnenkort weer een lening af voor https://blog.rhyker2u.com/#options4all projecten. Of waar je daadwerkelijk bitcoin mined in een crowd-alternatief in een top 10 mining farm (aantoonbaar en traceerbaar). Of simpelweg te starten met b.v. Click Intensity of FutureNet.Pro waarmee je dan traffic krijgt naar iedere vorm van online verdiensten concept, maar ook een revenue share die wel betrouwbaar is. Oh gossie ja … revshares.

Zijn alle ‘RevShares’ ook oplichting ?

Dat ligt er maar net aan. Maar vervang stap 1 in bovenstaande stappen plan door proxcore.com of https://surfscriptpro.com … en dan heb je weer een heel andere soort vorm van scam. En het ligt niet aan de scripts hoor. Maar aan het totale gebrek aan bedrijfskundige, wiskundige, juridische en ethische ervaring van eigenaren die sites bouwen met dat soort scripts. En ook als ze wel die ervaring hebben? Gaat en staat het met intenties en integriteit. Zo! Dat was ‘m weer. Ik ga weer nerden.

En is deze meneer (in het chatlog) niet zo wijs als die denkt dat die is:

cryptocoinsinvest-scam

Wil dat soort mensen niet in mijn vriendenkring hebben (geld verdienen over de rug van anderen tegen beter weten in, of weigering beter te weten). Dat is namelijk a-sociale vorm van ‘relatie marketing’. Dus dat is weer een blokkade. En helaas is een grote club van Nederlanders erg fout bezig. Aangezien veel van ons in een community zitten die leid met Waarde i.p.v. Winst. Alleen lijkt dat niet echt doorgedrongen te zijn in het leden bestand, noch de facebook groep waar we inzitten. Hopelijk brengt de spoedige lancering van dat bedrijf daar verandering in. Anders wordt het flink opschonen in mijn vriendjeslijst.

Updates Passief Geld verdienen met Bitcoin

Update 16nov16. Zie dit chatlog met een ‘eigenwijsje’.

cryptocoinsinvest-hacked… en zie nu op de website dat ze inderdaad weer een doorstart maken. Wanneer oh wanneer wordt er nu eens geluisterd?! Het maakt mij echt niet uit, maar wil je echt passief geld verdienen met bitcoin? https://bitclubnetwork.com/ucantoo/opportunity.html … zal voor het einde  van de maand november nog een paar suggesties delen. Abonneer je op mijn blog zodat je op de hoogte blijft van deze en nog veel meer wetenswaardigheden …

[:]

About Earnie Rhyker

tech pioneer | intellectual BadAss | ethical lifehacker | WordPress Developer & Polyglot | information activist | blogger | added value services provider | multimedia enthusiast | senior linux server administrator | geek | bitcoin investor | laptop entrepreneur | open source contributor | hackintosh fanatic | charity donator | accredited top MLM networker & internet marketer 2014-2016 @ BFH

View All Posts

Communities I have been 'hanging out' regularly over the past two decades. 

Note: links go to my profile on those respective sites. Connect with me if you like.

 

, , , , , ,

Earn With Earnie
error: Content is DCMA protected !!