Serving The Planet

[NL] Het ComHumans BV mysterie ontrafelt door Ernst Kasteleijn?

Het is eigenlijk nog te vroeg om onderstaande roelaas publiekelijk naar buiten te brengen,
daar ComHumans nog in Prelaunch zit. Maar … wanneer je nog geen negatrons hebt?
Dan doe je iets niet goed En dat ga ik ook (weer) uitgebreid toelichten.

Wereldverbeteraars lopen altijd vooraan, en vangen daardoor veel wind … waar zeikerts (sorry … zeg het gewoon weer even zoals het is) / negatrons / skeptische mensen met uitgesproken meningen een negatief luchtje aan hangen. Waardoor iets wat gewoon is zoals het is, volledig uit haar verband wordt gerukt om ‘t te verdraaien in een negatief daglicht. Dit soort mensen — die niet te redden zijn (en graag blijven vertrouwen op de overheid?) — verpest het vervolgens voor een club die nog wel hoopvol is; een club van mensen die het heft in eigen hand wil nemen, om hun eigen micro economie / huishoud boekje te verbeteren. Afijn … alles op z’n tijd en ik heb dus een groep van ‘volgers’ die een uitgesproken mening heeft over de diverse activiteiten die ik zgn. wel of niet ontplooi. Zo ook m.b.t. ComHumans.

Wat is ComHumans?

Ook daar kan ik helaas nog niet teveel over zeggen. Helemaal niet, omdat ik kijkje achter de schermen gehad heb. Het is heel gemakkelijk om ‘teveel’ te vertellen. En dat is opzich ook nog niet heel erg (afgezien van de boete clausule van een paar ton ). Maar wij Nederlanders willen graag overal altijd direct “bewijs” zien. En dat wordt dus nog gebouwd. Voorlopig kan je terecht op comhumans.com/ernst … waarbij ik je adviseer je gratis voor te registreren. Ik moet vervolgens je aanmelding bevestigen, en je krijg daarbij toegang tot een geheime facebook groep waar je veel meer kunt vinden m.b.t wat het is, wat het wordt, wat er al is, en uitnodiging tot het volgende event, waar je van gedachten kan wisselen met de directie zelf. Wat was mijn betrokkenheid bij het geheel? (waar ik het in deze blogpost eigenlijk over wilde hebben)

Ernst Kasteleijn’s betrokkenheid

Jan was tijdens de rookpauze van de ComHumans presentatie in Losser nieuwsgierig hoe de vork in de steel steekt, m.b.t. in welke capaciteit ik nu precies betrokken ben bij Comhumans. En wellicht hebben meer mensen een vraagteken die vanaf het eerste uur in de VIP group zitten?

En ik ben daar zelf heel transparant over, maar wellicht durf je het niet te vragen? Dus dan maar even breed aankaarten in de VIP group. Dan is iedereen in the know instead of the mystery en kunnen we onze gezamenlijke aandacht op events weer richten op de gasten

Ik ben inderdaad vanaf het begin af aan betrokken geweest als o.a. ‘ICTer’ en ‘meedenker’ bij ComHumans. Tot medio half Augustus 2014. Vanwege gezondheidsredenen een stapje terug moeten doen. Het enige wat de meeste mensen horen in het gesprek wat volgt is alleen het woord “ADHD”. Dat was het probleem niet (wel een oorzaak); dat is namelijk al een paar jaar bekend (ook bij de directie). En heeft het ook duidelijke voordelen.

In mei-juni ging alles met mij opzich nog goed, maar in juli kreeg ik op basis van wat er van me verwacht werd — naast alle andere projecten die ik freelance er nog naast deed — allerlei nieuwe, vreemde en steeds frequentere lichamelijke klachten en stemmingswisselingen. Waarop ik het op cruciale momenten soms plots moest laten afweten; bijwonen van VIP events bijvoorbeeld. Dan was ik plots ‘ziek’ … lag allemaal wat complexer en genaunceerder dus.

Afijn, na mijn 35e verjaardag eens ga nadenken over wat ik voor gave dingen ik gedaan heb, en wat nu het precies is wat ik verwacht van de ‘tweede helft’ van mijn leven. Dat het misschien toch beter is om het hoofdstuk “ICT supernerd” eens af te sluiten? Ik ben namelijk geen programmeur, geen systeembeheerder, ik kom uit de “support” hoek. Dat is een niet erg duidelijk afgebakend vakgebied. Ik kan eigenlijk alles wel, en wat ik niet kan op ICT gebied leer ik pijlsnel bij. Een soort van MacGuyver / Rambo. Hmm … maar in plaats van dingen op te blazen … troubleshoot & fix ik dingen, of ontwikkel ik interfaces voor frontends om van alles te koppelen. Personificatie van een zwitzers zakmes is misschien een betere vergelijking.

De ontwikkeling in ICT land gaan echter zo ongelooflijk snel, dat het het al 10 jaar onmogelijk is om alles te weten. Het is steeds stressvoller om bij te blijven, ik wordt er ook niet jonger op en die voorheen gezonde stress manifesteert zich tegenwoordig blijkbaar anders. En outsourcing? Klinkt leuk, maar vind maar eens iemand die gelijkwaardig aan jezelf is; laat staan beter. Wat ComHumans trouwens wel gelukt is in de programmeur van de netwerksite (wat mijn besluit ook makkelijker maakte). Om een lang verhaal kort te maken (en na lang twijfelen / tijd die ComHumans me ook gaf), heb ik diverse uitdagingen afgesloten, en kies nu (meer) bewuster voor mijn gezondheid en kwaliteit van leven.

Support geven blijft een passie, maar met name naar eind gebruikers (via mijn ZZP toko); niet meer de grotere website / intranet projecten. Dat was voornamelijk mijn toegevoegde waarde binnen ComHumans (vond ikzelf), en vandaar een stapje terug gedaan in september.

Mijn groeipad en uitdagingen liggen meer in de netwerk hoek, sociale aanwezigheid, communicatie, enz. Ik ben dus niet meer actief op directie niveau. Maar puur als netwerker, student, actief VIP-lid (1 van de 500) van de ComHumans en soms sociaal carpooler / Beta tester. Mijn Non Disclosure Agreement (NDA) blijft in ieder geval van kracht. Mag niks inhoudelijks delen, dus weet netzoveel of weinig als jullie Dat gezegd hebbende, wat er na augustus nog bij gekomen is qua finetuning (en reden van kleine vertragingen)? Sta ik ook wel / nog meer van te stuiteren hoor van enthousiasme.

Op naar de TOP.

En daar doe ik dus niet geheimzinnig over, want dan is nu precies wat je ook hier kunt lezen sindskort: tell-a-few.com/about/?page=transformation weliswaar in het Engels. En omdat ik dus voortaan door het leven ga als onafhankelijk netwerker van ComHumans betekent dit ook dat mijn ‘non compete’ clausule vervalt. Want er zijn nog zoveel meer mooie en leuke bedrijven waar ik enthousiast klant (lees: ambassadeur) van ben: tell-a-few.com/about/?page=ambassador

You might also like:   [NL] CryptoCurrency Uitdager Gezocht

Voorlopige conclusie m.b.t. ComHumans

Laat voorlopig 4 dingen duidelijk zijn:

  • Rome is niet gebouwd in 1 dag. FaceBook ook niet. Van idee naar realisatie, een community van mensen met een infrastructuur zo omvangrijk als deze van ComHumans? Vergt enige tijd om te realiseren.
  • Kostenlose voorregistratie en voorpositionering in het netwerk waarbij je heel veel meer te weten kunt komen. GRATIS! Hoevaak heb je wel niet ergens als eerste bij willen zijn? Nu kan het dus nog. Straks ga je namelijk spijt krijgen wanneer de eerste (en enige) financial community lanceert. Het is nooit te laat! Maar als je van geld verdienen houdt i.c.m. netwerken bouwen van gelijkgestemden? Zou dit weleens jouw bedrijf kunnen worden als onafhankelijk lid, klant en/of ambassadeur.
  • Bij hoeveel bedrijven kan je persoonlijke kennis maken met de directie? Geen body guards, geen VIP rooms. Gewoon de ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-attitude van een 100% Nederlands bedrijf.
  • De algemene voorwaarden van ComHumans waarborgen ieders belang. Te vinden op de voorregistratie pagina. Het is saaie materie, maar je zul je er al snel achterkomen dat dit geen louche internet concept is. Er is heel diep, lang en uitgebreid over nagedacht. Geef het een kans.

Stiekem toch meer weten? Neem contact met me op (via contactknop). Op Internet mag er namelijk niks vrijgegeven worden, omdat er overal copyright op zit, en dit wordt strikt nageleefd. Dus het niet is om je ongewisse te laten, want de ondersteende steen boven krijgen kan geheel kostenloos tijdens voorregistratie:

About Earnie Rhyker

tech pioneer | intellectual BadAss | ethical lifehacker | wordpress developer | information activist | blogger | added value services provider | multimedia enthusiast | senior linux server administrator | geek | bitcoin investor | laptop entrepreneur | tech support guru | open source contributor | hackintosh fanatic | charity donator | accredited top MLM networker & internet marketer 2014-2016 @ BFH | Biohacker

View All Posts

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Serving The Planet
Scroll Up
error: Content is DCMA protected !!